Достапни линкови

Македонија со намален обем на стоковната размена


Обемот на стоковната размена на Македонија во периодот јануари, мај годинава е за 36,8 проценти понизок од обемот на размената во истиот период лани, покажуваат податоците на Државниот завод за статистика. Вкупната вредност на извозот на стоки во првите пет месеци од годинава изнесува над 950 милиони долари, а на увозот милијарда и деветстотини милиони долари. Покриеноста на увозот со извоз е 50 проценти.
XS
SM
MD
LG