Достапни линкови

Вонреден состанок за ширењето на „новиот грип“


Светската здравствена организација за денеска закажа вонреден состанок на експертите за да дискутираат во врска со ширењето на вирусот на грипот Ха 1 Ен 1. Директорот на организацијата Марагарет Кан вчера имаше консултации со официјални здравствени претставници од осум земји каде што се појави инфекцијата. Од појавата на грипот во Мексико и во САД, во април годинава, од вирусот на грипот беа инфицирани луѓе во 74 земји, а околу 140 имаа фатални последици.
XS
SM
MD
LG