Достапни линкови

Инциденти во Зелената Зона во Багдад


Двајца американци биле убиени во одвоени инциденти во добро чуваната Зелена Зона во Багдад, со што се зголемува загриженоста за безбедноста во оваа област, додека ирачките сили се подготвуваат да преземат дополнителна контрола. Едниот американски држајванин во петокот бил пронајден мртов во неговото возило во Зелената Зона, а вториот бил убиен при ракетен напад. Во Зелената Зона во Багдад, се лоцирани седиштата на повеќето странски амбасади.
XS
SM
MD
LG