Достапни линкови

Американскиот адмирал Мајк Мулен во ненајвена посета на Авганистан


Шефот на американскиот Генерал Штаб адмирал Мајк Мулен денеска допатувал во ненајавена посета во Авганистан. Како што се јавува, Мулен е во посета на авганистанската провинција Вардак за разгледување на новата одбрамбена програма, која предвидува ангажирање на волонтери од авганистанските заедници за одбрана од бунтовниците. Оваа програма е слична со напорите на американските трупи во Ирак за формирање на партнерство со локалните сунитски племенски водачи, што придонесе за значително намалување на насилствата во оваа земја.
XS
SM
MD
LG