Достапни линкови

Македонија и Црна Гора со договор за двојно државјанство


Со потпишување заедничка Декларација, во Белград заврши министерскиот дел на Шестата конференција за соработка во областа на граничната безбедност за земјите од Југоисточна Европа. Во рамките на конференцијата министерката Гордана Јанкулоска и нејзиниот црногорски колега Јусуф Каламперовиќ потпишаа Договор за двојно државјанство меѓу Македонија и Црна Гора.
XS
SM
MD
LG