Достапни линкови

Вашингтон: Обама пристигна во Вашингтон пред инагурацијата на 20 јануари


Возот на Барак Обама со кој тој вчера го започна неговото патување од Филаделфија пристигна во Вашингтон спроти неговата инаугуарција следниот вторник, на 20 ти јануари како 44 ти американски претседател. Обама патуваше од Филаделфија каде основачите на САД објвија независнот од Британија во 1776 та година. Со патуавањто беше реконструирана релацијата со воз на поранешниот претсадател Абрахам Линколн, за време на неговата инаугурација во 1861. Спроти инаугуарцијата на Обама во Вашингтон се преземаат чекори за безбедност на церемонијата на која се очекува да земат учество над 2 милиони луѓе.
XS
SM
MD
LG