Достапни линкови

Познањ: Конференција за новиот глобален договор за справувањето со глобалното затоплување


Во Полскиот град Познањ денеска почна 12-дневна меѓународна конференција, посветена на новиот глобален договор за справување со климатските промени. Најавено е учество на над 10 илјади делегати од 190 земји, кои ќе се обидат да ги дефинираат мерките во новиот договор, со кој треба да се замени протоколот од Кјото, кој важи до 2012-та година. Покровител се Обединетите Нации.
XS
SM
MD
LG