Достапни линкови

Скопје: Владата побарала дополнителни документи за извештајот за хеликоптерската несреќа


Владата на синокешната седница го разгледала прелиминарниот извештај за несреката на армискиот хелихоптер во која во јануари годинава загинаа 11 македонки мирвоници соопшти владината прес лсужба. Поради новите информации кои ги изнеле преставниците на Комисијата за испитување на несреќи и сериозни инциденти во воздухопловството Владата побарала за две недели да бидат обезбедни соодвтените документи и извешатјот по што како што се наведува во соопштението ке го усвои . Усвојувањето на извештајот за падот на хелихпотерот кај Катланско Блаце кој се враќаше од мировната мисија во Босна Алтеа се одложува подолго време.
Ваш
XS
SM
MD
LG