Достапни линкови

Вашингтон: САД ја презедоа контролата врз хипотекарните гиганти Фани Меи и Фреди Мек


Американската влада ја превзеде контролата врз хипотекарните гиганти Фани Меи и Фреди Мек, во рамките на напорите да ги заштити светскиот финансиски пазар. Американскиот секретар за финансии Хенри Паулсон изјави дека евентуалниот банкрот на тие две компании би имал тешки последици врз финансиските пазари. Ваквата одлука на американската влада денеска имаше позитивни ефекти врз берзите во Европа и во Азија.
XS
SM
MD
LG