Достапни линкови

Скопје: Новиот закон за енергетика е дискриминирачки, реагира ЕВН


Новиот Закон за енергетика е дискриминирачки, ја загрозува безбедноста на снабдувањето со електрична енергија и ќе предизвика големи проблеми за потрошувачите, смета ЕВН Македонија.
Компанијата денеска соопшти дека ќе ги искористи сите правни средства и можности за да го оспори овој Закон и жали што забелешките на експертите и мислењето од Министерството за економија не беа прифатени во изготвувањето на овој Закон.
XS
SM
MD
LG