Достапни линкови

Њујорк: Фер и слободни избори во Зимбабве се невозможни, став на ОН


Советот за безбедност на Обединетите Нации усвои едногласен став дека се невозможни фер и слободни избори во Зимбабве, поради насилствата и притисоците врз опозицијата. Ова е прва формална акција на Советот за Безбедност во врска со кризата во Зимбабве. Лидерот на Движењето за демократски промени Морган Цвангираи се повлече од изборната трка во Зимбабве поради насилствата и се засолни во холандската амбасада во Хараре.
XS
SM
MD
LG