Достапни линкови

Приштина: Мисијата на ОН останува на Косово, но со помалку персонал и овластувања


Поранешниот шеф на УНМИК Јоаким Рикер вчера пред заминувањето од Приштина изјави дека мисијата на Обединетите Нации ке остане во Косово но со помалку персонал и поинакви овластувања. Според него главните предизвици за земјата и понатаму остануваат почитувањето, толеранцијата и дијалогот со припадниците на српската заедница. Неговата функција ја презема италијанскиот дипломат Ламберто Заниери.
XS
SM
MD
LG