Достапни линкови

Венецуела: Хуго Чавез нареди да се национализираат сите компании за бетон


Венецуелскиот престедает Хуго Чавез нареди да се национализираат сите компании за бетон во земјата. Во телевизискоото обракање Чавез ги нарече овие компнаии стратешка индустрија и го обвини дека ги извезуваат своите произвоиди наместо да ги продваат во земјата како што рече да го развиваат домашното стопанство. Повекето од венецулските компнаии за бетон се во соптвеност на Мексикаска компнаија а помал дел на Француски и швајцарски фирми.
XS
SM
MD
LG