Достапни линкови

Амстердам: Холандија ја отфрлува интерпретацијата на исламот како вера на насилство


Холандскиот премиер Јан Петер Балкененде изјави дека владата ја отфрлува интерпретацијата на исламот како вера на насилство, прикажана на интернет страницата на десничарскиот холандски политичар Герт Вилдерс. Во петнаесет минутниот фил се прикажани снимки од терористички напади и притоа се цитирани делови на Коранот.
XS
SM
MD
LG