Достапни линкови

Вашингтон: Јадранската група во НАТО важна за стабилизација на Југоисточна Европа


Македонија, Албанија и Хрватска со членството во НАТО можат да имаат важна улога во стабилизацијата на Југоисточна Европа, се оценува во извештајот кој што неодамна е поднесен до американскиот Конгрес. Меѓутоа, нивното вклучување не може да се смета за стратегиско во воена смисла, бидејќи станува збор за мали земји со мали воени сили.
XS
SM
MD
LG