Достапни линкови

Белград: Тадиќ не очекува драматични пресврти околу статусот на Косово по утрешната седница во ОН


Претседателот на Србија Борис Тадиќ изјави дека не очекува никакви драматични пресврти ниту донесување на некаква конечна одлука за статусот на Косово по седницата на на Советот за безбедност што ќе се одржи утре. Хрватскиот претседател Стипе Месиќ пак во Париз пак во врска со Косовското перашање изјави дека решавањето наконечниот сттаус нема да биде возможно преку договор и нагласи дека за Хрватска би било прифатливо секое решение кое не го загрозува мирот во региониот.
XS
SM
MD
LG