Достапни линкови

Бали: Завршува конференцијата за климатските промени


Конференцијата на Обединетите нации за климатските промени што се одржувана Бали во Индонезија денеска влегува во својата завршница, со поделни ставови на учесниците во врска целта, намалување на испуштањето штетни гасови во атмосферата. Имено на состанокот се поставува рамката за справување со глобалното затоплување по две илјади и дванаесетата година кога истекува важноста на Протоколот од Кјото. Европската Унија и земјите во развој бараат индустриските земјо до две илјади и дваесета да го намалат испуштањето на гасовите за четириест насто, додека на тоа се противат Соединетите Држави и Јапонија.
XS
SM
MD
LG