Достапни линкови

Брисел: Министрите за одбрана на ЕУ единствени околу продолжувањето на военото присуство во Босна


Министрите за одбрана на Европската Унија се единствени во ставот дека Унијата треба да го задржи военото присуство во Босна и Херцеговина толку долго колку што е неопходно. На нивниот вчерашен состанок било забележано дека зачувувањето на безбедноста на Западен Балкан е од исклучителна важност. Во операцијата „Алтеа“ во Босна во моментот се ангажирани околу две илјади и петстотини војници.
XS
SM
MD
LG