Достапни линкови

Белград: ММФ реагира на зголемувањето на платите на администрацијата во Србија


Големите зголемувања на платите во јавниот сектор во Србија се причина за загриженост и треба да се замрзнат, оцени Харолд Хиршхофер преставник на ММФ во Белград. Тој побара од српските власти од друга страна да ги зголеми даноците со цел да се забрзаат структурните реформи.
XS
SM
MD
LG