Достапни линкови

Скопје: Седница на Собранието на која треба да се расправа и за имените на изборниот законик


Во Собранието денеска продолжува 69-та седница, на која една од точките на дневен ред се и предлог измените за изборниот законик. Со предлог законот се овозможуваат 10 гарантирани места за помалите етнички заедници и гласање на дијаспората. Опозицијата не ги поддржува измените. ДУИ поднесе 4 илјади амандмани за предлог законот за изборниот законик, а СДСМ бара негово повлекување.
XS
SM
MD
LG