Достапни линкови

Свет: Денеска светски ден на екологијата


Денеска се одбележува светскиот ден на екологијата Слоганот кој оваа година го избраа Обединетите нации е Топењето на мразот -жешка тема .По повод одбележувањето еколошките организации од повеке европски земји ке протестираат против европската петта банка по големина БНП Парибас. Протестите се насочени против планот на оваа банка за финансиарње на изградбата на нуклеарната централа Белене во Бугарија
XS
SM
MD
LG