Достапни линкови

Сараево: Есхумација на нова масовна гробница во селото Мокро


Босанските експерти по судска медицина почнаа ексхумација на нова масовна гробница, откриена на околу 30 километри источно од Сараево. Околу 20 тела се откриени во масовната гробница во близина на селото Мокро. Се претпоставува дека во неа се погребани муслимани и хрвати, убиени во текот на војната во 1992-та година.
XS
SM
MD
LG