Достапни линкови

Сеул: Воспоставен железнички сообраќај меѓу Јужна и Северна Кореа


Возови од Северна и Јужна Кореа ја минаа строго чуваната граница која ги раздвојува двете земји што е за прв пат во изминативе над пеесет години. На ова пробно влегување на возовите преку четири километарската Демилитаризирана зона се гледа како на уште еден знак на затоплување на односите меѓу двете Кореи.
XS
SM
MD
LG