Достапни линкови

Женева: Соединетите Држави и Британија да ги зголемат напорите за помош на ирачките бегалци


На конференцијата за ирачките бегалци во Женева организарана од Обединетите Нации организациите за човекови права ги повикаа Соединетите Држави и Велика Британија да ги зголемат напорите за помош на ирачките бегалци. Според податоците на УНХЦР досега два милона ирачани го напуштиле Ирак, а плус нешто помалку од два милона се водат како внатрешно раселени лица.
XS
SM
MD
LG