Достапни линкови

Женева: Конференција за бегалците од Ирак


Во Женева денеска Високиот комесаријат за бегалци при Обединетите Нации денеска организира конференција за бегалците од Ирак. Проценките говорат дека по американската инвазија во март 2003 Ирак го напуштија околу два милиони бегалци, нешто повеке од милион и половина се раселија во границите на земјата поради зголеменото насилство.
XS
SM
MD
LG