Достапни линкови

Скопје: Потпишување на конвенција за изградба на нафтоводот АМБО


Министрите надлежни за енергетика на Македонија, Албанија и Бугарија и претседателот на конзорциумот АМБО, денеска ќе потпишат конвенција за изградба на нафтоводот. АМБО ќе биде со должина од 917 километри и преку него дневно од Бургас до Валона ќе се транспортираат 750 илјади барели касписка нафта.
XS
SM
MD
LG