Достапни линкови

Њујорк: Кофи Анан ќе го претстави извештајот за остварувањето на стандардите на Косово


На седница на Советот за безбедност на Обединетите Нации во Њујорк денеска ќе биде преставен тримесечниот извештај на генералниот секратар Кофи Анан за работата на УНМИК и остварувањето на стандардите на Косово. Во извештајот се оценува дека одлагањето на решението за Косово би можело да предизвика дополнителна нестабилност. На седницата ќе присуствува косовскиот премиер Агим Чеку и преставници на Координациониот центар за Косово.
XS
SM
MD
LG