Достапни линкови

Свет: Владите не се ефективни во борбата против корупцијата


Мнозинството луѓе во светот сметаат дека нивните влади не прават доволно за спречување на корупцијата. Во извештајот на Транспаренси Интернешенел по повод 9 декември меѓународниот ден против корупцијата, се наведува дека 69 насто сметаат дека нивните влади се не ефективни или и дека дури и активно ја охрабруваат корупцијата. Само 22 насто се задоволни од напорите на владите во борбата против корупцијата.
XS
SM
MD
LG