Достапни линкови

Брисел: Европската Комисија препорача намалување на јаглен диоксид во атмосферата


Европската комисија им препорача на земјите членки дека мораат уште повеќе да го намалат испуштањето на јаглен диоксид во атмосферата. Се смета дека овој гас е главна причина за глобалното затоплување на Планетата. Од минатата година европските фабрики кои продуцираат јаглен диоксид треба да побараат дозвола од нивните влади за количеството на гасот што можат да го испуштаат во атмосферата.
XS
SM
MD
LG