Достапни линкови

Торонто: 16-та Меѓународна конференција за СИДА


Денеска во Канада во градот Торонто, започнува 16-та меѓународна конференција за СИДА-та на која се очекува учество на 24 илјади претставници од 132 земји во светот. Конференцијата е посветена на развој на истражувањата против сидата и достапноста за лечење на оваа болест, преку зголемување на фондовите. На состанокот ќе учествуваат поранешниот американски претседател Бил Клинтон и милијардерот Бил Гејтс.
XS
SM
MD
LG