Достапни линкови

Британија: Стапи во сила новиот закон против тероризмот


Во Британија стапи во сила новиот закон против тероризмот. Со него, меѓу другото, се дозволува осомничените за тероризам да бидат задржани во притвор над дваесет и осум дена и без формално обвинување. Исто така, се забранува, како што се наведува, секаква глорификација на тероризмот во земјата.
XS
SM
MD
LG