Достапни линкови

Пекинг: Кина објави извештај за човековите права наведувајќи ги американските пропусти


Кинеската влада денеска објави свој извештај за состојбата со човековите права, при што посебно ги наведува американските пропусти на овој план. Во извештајот се вели дека американската демократија е игра за богатите и оти во Соединетите Држави има висока стапка на убиства, прислушкувања на телефоните, полициски злоупотреби и погрешни пресуди. Во документот, се повикува американската влада да се занимава со сопствените проблеми во областа на човековите права.
XS
SM
MD
LG