Достапни линкови

Брисел: 25 милиони евра за Косово


Европската Комисија ќе му додели дополнителен грант на Косово во износ од 25 милиони евра, наменет за подршка на институциите, за пописот и за помош во енергетскиот сектор. Со тоа, преку Кардс програмата, финансиската помош за Косово во 2005-та ќе изнесува околу 51 милион евра.
XS
SM
MD
LG