Достапни линкови

Вашингтон: Нема подобрување на човековите права во Кина


Комисијата на американскиот конгрес за Кина оцени дека во таа земја во минатата година немало подобрување во почитувањето на човековите права. Се прецизира дека комунистичките власти и натаму цврсто ги контролираат политичките, верските активности, како и медиумите.
XS
SM
MD
LG