Достапни линкови

Скопје: 133 години од раѓањето на Гоце Делчев


По повод сто триесет и три годишнината од раѓањето на македонскиот револуционер Гоце Делчев, во дворот на црквата Свети Спас во Скопје, каде што се наоѓа неговиот гроб, се одржа пригодна програма во организација на Собранието на меѓународната манифестација Гоцеви Денови. Во рамките на чествувањето, цвеќиња на споменикот на Гоце Делќев во Градскиот парк положија повеќе државни и општински и други организации.
XS
SM
MD
LG