Достапни линкови

Хаг: Судскиот совет ќе му додели бранител на Милошевиќ против неговата волја


Судскиот совет на Хашкиот трибунал денеска реши на Слободан Милошевиќ да му додели бранител против негова волја. Судијата Патрик Робинсон изјави дека двајца лекари, кардиолози, утврдиле дека Милошевиќ не е во здравствена состојба да се брани сам пред судот. Милошевиќ протестираше, оценувајки дека се кршат неговите права, но неговата реакција беше отфрлена.
XS
SM
MD
LG