Достапни линкови

Брисел: Европскиот парламент ќе расправа за хрватското барање за членство во ЕУ


Европскиот парламент денеска треба да расправа за хрватското барање за членство во Унијата. Хрватска ја поденесе апликацијата во февруари минатата година, а мислењето на Европската комисија треба да биде изготвено во текот на престојниот месец. Во минатата недела одборот за надворешни работи на Европскиот парламент побара од Загреб засилена соработка со Хашкиот трибунал, решавање на проблемот со враќањето на бегалците и реформи во администрацијата и судството.
XS
SM
MD
LG