Достапни линкови

Прага: Акција на пет илјади полицајци во 400 бордели низ Чешка


Околу пет илјади чешки полицајци синоќа извршиле упади во четиристотини бордели во најголемата акција против трговијата со луѓе во оваа централно европска земја. Министерот за внатрешни работи Станислав Грос изјави дека акцијата била одговор на критиките на домашната и странската јавност дека полицијата не прави ништо во борбата против овој вид криминал. Многу жени од Украина, Русија, Бугарија и Романија илегално работат во чешката секс индустрија. Грос додаде дека жените кои биле уапсени за време на рацијата, доколку соработуваат со полицијата, ќе добијат дозвола за престој во Чешка.
XS
SM
MD
LG