Достапни линкови

Приштина: Реџепи бара повеќе одговорности од УНМИК


Премиерот на Косово Бајрам Реџепи упати писмо до до шефот на УНМИК Хари Холкери во кое бара од мисијата на Обединетите Нации да бидат префрлени уште одговорности врз косовските власти. Во писмото се предлага и формирање заеднички орган меѓу УНМИК и косовските власти со цел решавање на клучните проблеми на Косово.
XS
SM
MD
LG