Достапни линкови

Њујорк: Советот за безбедност усвои резолуција за заштита на персоналот во Ирак


Советот за безбедност едногласно усвои резолуција за заштита на персоналот на Обединетите Нации и хуманитарните работници во Ирак што доаѓа по нападот врз нивниот штаб во Багдад. Со Соединетите Држави е постигната согласност за отфрлање на референцата на Меѓународниот Кривичен Суд што беше препрека оваа резолуција да биде усвоена уште во април годинава.
XS
SM
MD
LG