Достапни линкови

Багдад: Пронајдени само 10 килограми нуклеарен материјал, недоволни за нуклеарно оружје


Меѓународната агенција за атомска енергија пронајде само десет килограми нуклеарен матерјал во главниот нуклеарен објект во Ирак. Ова се вели во извештајот на Агенцијата доставен до Обединетите Нации. Во него се оценува дека одредено количество осиромашен ураниум можеби е префрлен на непознати локации, но и оти тој не е доволен за изградба на нуклеарно оружје.
XS
SM
MD
LG