Достапни линкови

Њујорк: Поранешниот инспектор на ОН Бликс изјави дека Британија направила суштествена грешка


Поранешниот инспектор на Обединетите Нации Ханс Бликс изјави дека британската влада направи суштествена грешка со тврдењето дека Ирак поседува оружје за масовно уништување што може да се активира за 45 минути. Тој исто така побара во потрагата по оружјето за масовно уништување во Ирак да бидат вклучени инспектори на Обединетите Нации кои според Бликс имаат поголем кредибилитет од американските и британските експерти.
XS
SM
MD
LG