Достапни линкови

Либерија: Чарлс Тејлор ја прифати понудата за привремен азил во Нигерија


Претседателот на Либерија Чарлс Тејлор ја прифати понудата за привремен азил во Нигерија. Како услов за напуштање на функцијата што од него го бараат бунтовниците но и меѓународната заедница, Тејлор, кој е обвинет за воени злосторства побара пред неговото заминување да биде извршен легален трансфер на власта.
XS
SM
MD
LG