Достапни линкови

Париз: Штрајк на контролорите на летање


Во Франција денеска штрајкуваат контролорите на летањето и учителите во знак на протест поради реформите во пензискиот систем. Францускиот параламент денеска расправа за овие реформи според кои на вработените во јавниот сектор ќе им требаат повеќе години стаж за да одат во пензија.
XS
SM
MD
LG