Достапни линкови

Њујорк: Расправа за изменетата нацрт-резолуција на САД


Советот за безбедност на Обединетите Нации денеска се очекува да ја започне расправата за изменетата нацрт-резолуција за укинување на санкциите против Ирак, предложена од Соединетите Држави, Велика Британија и Шпанија. Во нацртот е предвидено Обединетите Нации да имаат значајна улога во пост-воен Ирак, но водечки остануваат сојузничките сили.
XS
SM
MD
LG