Достапни линкови

Вашингтон: Денеска модифицирана резолуција за Ирак


Соединетите држави најавија дека денеска ке презентираат модифицирана резолуција за симнување на санкциите против Ирак со цел следната недела да се гласа во Советот за Безбедност на Обединетите Нации. Амбасадорот Џон Негропонте изјави дека новата резолуција, која ќе ги авторизира Соединетите држави да ја водат администрацијата во пост – воен Ирак, ќе ги рефлектира забелешките на земјите членки. Рускиот амбасадор Сергеј Лавров рече дека разговорите за новата резолуција се движат во вистинска насока. Вчера во Москва пак државниот секретар Колин Пауел изјави дека Соединетите држави и Русија се уште не дошле до договор за симнување на санкциите против Ирак.
XS
SM
MD
LG