Достапни линкови

Вашингтон: Стејт Департментот го одобри планот на Штајнер за Косово


Американскиот Стејт Департмент денеска го одобри планот на шефот на УНМИК Михаил Штајнер за Косово што предвидува намалување на тензиите мегу Србите и Албанците и создавање услови за напредок на сите грагани, со помош на меѓународната зедница. Портпаролот Филип Рикер рече дека планот ќе успее само доколку косовските Срби земат целосно учество на локалните избори што на Косово ке се одржат на 26 Октомври. Генералниот секретар на НАТО Џорџ Робертон исто така порача дека изборите на Косво за српската зедница претствуваат можност таа да издејствува подобра иднина за себе.
XS
SM
MD
LG