Достапни линкови

Јоханесбург: Разговорите за завршниот документ на Самитот во ќор-сокак


Разговорите за конечната верзија на завршниот документ на Самитот за одржлив развој во Јоханесбург влегоа во криза кога неколку влијателни групи како Гринпис и Оксан ги напуштиле разговорите соопштувајќи дека постигнатите спогодби се безвредни. Истовремено во сиромашниот дел на Јоханесбург 10 илјади демонстранти одржуваат протести против глобализацијата. Тие бараат и хуманитарна помош за населението на јужна Африка кое живее во сиромаштија.
XS
SM
MD
LG