Достапни линкови

САД: Сенатот го усвои предлог законот за реформи во сметководството


Американскиот Сенат синоќа едногласно го усвои предлог законот за реформи во книговодството во корпорациите, со кој се предвидуваат остри казни, и до 10 години затвор за шефовите на фирмите кои се виновни за измама. Новиот закон предвидува основање контролна комисија која ќе ги утврди нормите на постапката на инспекцијата и санкциите за компаниите кои не ги почитуваат прописите.
XS
SM
MD
LG