Достапни линкови

Дурбан: Конференција на Африканската Унија


Во Дурбан денеска е отверена првата конференција на ново-основаната Африканска Унија која на пат за инеграција на африканскиот континент вчера ја наследи Организацијата за Африканско Единство. Конференцијата на која присуствуваат околу 50 шефови на држави и влади ја отвори домаќинот на Самитот, Јужно Африканскиот претседател Табо Мбеки кој во наредната година ќе раководи со Унијата.
XS
SM
MD
LG